Gyakran ismételt kérdések
(GYIK)


<- Vissza a főoldalra


Az autó nem indult be, ezért elszállítottuk a szervizbe, ahol megállapították, hogy a kulcs meghibásodott. Nem szeretnénk újra autómentőt hívni, ki tudnak jönni a helyszínre?

Magyarország területén igen. Telefonos egyeztetés szükséges a helyszíni körülményekről és a kiszállás pontos részleteiről.


Megálltam egy autópálya pihenőben, de az autót már nem tudtam újra beindítani. Így is tudnak segíteni?

Magyarország területén bárhova megoldható a kiszállás, nem kell autómentőt hívni. Semmilyen infrastruktúrára (vízre, villanyra, vagy fedett helyre) nincs szükségünk, mindent viszünk magunkkal. Ha az autó az út szélén állt meg, télen, a legnagyobb havazásban, nekünk az sem probléma. Telefonos egyeztetés szükséges a helyszíni körülményekről és a kiszállás pontos részleteiről.


Mennyi ideig tart a javítás?

A hibákat napon belül, akár helyszíni kiszállással orvosoljuk. Egy kulcskészítés átlagosan 30-180 percet vesz igénybe, egy kormányzár javítás is általában 60 percen belül van. Évente egy-két alkalommal fordul elő olyan extrém eset, hogy több napot vegyen igénybe a javítás művelete.

Csak egy kulcsom van az autóhoz, ami nyugtalanít. Szeretnék pótkulcsot csináltatni. Mennyibe kerül?

Amennyiben van működő kulcs az autóhoz, egy kulcsot 50 ezer forintért készítünk. Ha egyszerre több kulcsra van szükség, minden további kulcs ára 35 ezer forint.


Egy kulcsom volt az autóhoz, de a kulcs meghibásodott/elveszett. Így mennyibe kerül új kulcsot csináltatni az autóhoz?

Amennyiben nem áll rendelkezésre működő kulcs az autóhoz, a kulcskészítés nem lesz drágább, viszont minimum 2db (1 pár) kulcsot kell készítenünk, összesen 85 ezer forintért. Ha a helyszínen a 2db kulcson kívül további kulcsokra van szükség, 35 ezer forint / db áron tudjuk készíteni.


A kiszállási költség benne van az árakban?

Nem, minden kiszállásra egyedi ajánlatot adunk. Átlagosan 90 Ft / km a kiszállási díjunk, de az autópályával elérhető nagyvárosokba kedvezőbb, fix díjszabásunk van.


Vállalnak garanciát?

Természetesen. Minden új kulcsra 1 év garanciát vállalunk.


2010-es C/E osztályom van. A kulcsot el tudom fordítani a gyújtáskapcsolóban, de semmi nem történik, a műszerfalon sem világít semmi. Mi lehet a probléma?

A W204-es C-osztályoknál és a W212-es E-osztályoknál gyakori ez a hibajelenség. A hiba hátterében többnyire a kormányzár meghibásodása áll. Ha közel hajol a műszerfalhoz és bedugja a kulcsot a gyújtáskapcsolóba általában pár másodpercig hallhat is egy finom kattogó hangot, ami a kormányzár erőlködését jelzi. Sokszor a meghibásodott kormányzár nem is zár le, kivett kulcs mellett is forgatható marad a kormány. A javítást akár helyszíni kiszállással is el tudjuk végezni, napon belül, általában 1 óra alatt. A helyszínen választható a kormányzár felújítása (amennyiben korábbi javítás ezt nem lehetetleníti el), vagy helyettesítő elektronika beszerelése.


Pontosan hova kell vinnem az autót?

Az időpont-egyeztetés után tudjuk megmondani, hogy az adott időszakban pontosan melyik kocsiállás lesz szabad (több címen találhatóak). Az összes kocsiállás Budapest XVIII. kerületében van.


A kiszerelt elektronikák postai úton való elküldésével megoldható valahogy a szervizelés?

Bizonyos típusoknál (pl. W210, W202, W208), ha új kulcsot szeretne, vagy a gyújtáskapcsoló/kulcs meghibásodott, a szervizeléshez elegendő a gyújtáskapcsolót és a régi kulcsot (ha megvan) elpostázni nekünk. Mindenképpen előzetes telefonos egyeztetés szükséges.


Egy bevásárlóközpontban jártam, ahol a lopásgátló kapu riasztott, amikor áthaladtam előtte. Amikor visszamentem az autóhoz, az autót tudtam nyitni/zárni a távirányítóval, de a kulcsot nem tudtam elforgatni a gyújtáskapcsolóban.

A kulcs induktív elven kap áramot a gyújtáskapcsolótól, ezért sajnos előfordulhat, hogy egy induktív elven működő egyéb eszköz (pl. egy áruházi lopásgátló kapuja) olyan áramot gerjeszt a kulcsban, amit az nem tud elviselni és tönkremegy. Ilyenkor szükséges új kulcsot készíteni az autóhoz.


Milyen kulcsot készítenek, hogyan néz ki az új kulcs?

A legújabb típusú, utángyártott, krómozott kulcsot tudjuk adni. Nagyon jó minőségű, strapabíró, szép kulcsok, a saját autóinkhoz is az általunk készített darabokat használjuk. A kulcsokban "logo" nincsen.

<- Vissza a főoldalra

  MERCIKULCS.HU - A FACEBOOKON IS
ACCOUNT DIRECT Üzletviteli Kft.
Telefon: +36-1-608-4-608
E-mail: info@mercikulcs.hu
Munkavégzés helyszíne: Budapest XVIII. kerület

© Copyright 2017 - ACCOUNT DIRECT Kft.

 

A Mercedes, Mercedes-Benz és a star megjelölések a Daimler AG védjegyoltalom alatt álló megjelölései. Az Account Direct Üzletiviteli Kft. független kereskedelmi tevékenységet végez, és a Daimler AG-val (és/vagy leányvállalataival) nem áll gazdasági kapcsolatban, az Account Direct Üzletviteli Kft. által nyújtott áruk és/vagy szolgáltatások nem a Daimler AG szolgáltatásai/árui.
  The designations Mercedes, Mercedes-Benz and star are registered trademarks of Daimler AG. Account Direct Üzletvileti Kft. is not an affiliate of Daimler AG, nor does it provide the services of Daimler AG, but an independent trader and has no business or any connections to or with Daimler AG.