Gyakran ismételt kérdések
(GYIK)


<- Vissza a főoldalra


Az autó nem indult be, ezért elszállítottuk a szervizbe, ahol megállapították, hogy a kulcs meghibásodott. Nem szeretnénk újra autómentőt hívni, ki tudnak jönni a helyszínre?

Magyarország területén igen. Telefonos egyeztetés szükséges a helyszíni körülményekről és a kiszállás pontos részleteiről.


Megálltam egy autópálya pihenőben, de az autót már nem tudtam újra beindítani. Így is tudnak segíteni?

Magyarország területén bárhova megoldható a kiszállás, nem kell autómentőt hívni. Semmilyen infrastruktúrára (vízre, villanyra, vagy fedett helyre) nincs szükségünk, mindent viszünk magunkkal. Ha az autó az út szélén állt meg, télen, a legnagyobb havazásban, nekünk az sem probléma. Telefonos egyeztetés szükséges a helyszíni körülményekről és a kiszállás pontos részleteiről.


Mennyi ideig tart a javítás?

A hibákat többnyire 1-2 napon belül, akár helyszíni kiszállással orvosoljuk. Egy kulcs elkészítés átlagosan 30-600 percet vesz igénybe, egy kormányzár javítás is általában 60 percen belül van. Évente egy-két alkalommal fordul elő olyan extrém eset, hogy több napot vegyen igénybe a javítási művelet.

Csak egy kulcsom van az autóhoz, ami nyugtalanít. Szeretnék pótkulcsot csináltatni. Mennyibe kerül?

Amennyiben van működő kulcs az autóhoz, egy kulcsot 50 ezer forintért készítünk. Ha egyszerre több kulcsra van szükség, minden további kulcs ára 40 ezer forint.


Egy kulcsom volt az autóhoz, de a kulcs meghibásodott/elveszett. Így mennyibe kerül új kulcsot csináltatni az autóhoz?

Amennyiben nem áll rendelkezésre működő kulcs az autóhoz, a kulcskészítés nem lesz drágább, viszont minimum 2db (1 pár) kulcsot kell készítenünk, összesen 90 ezer forintért. Ha a helyszínen a 2db kulcson kívül további kulcsokra van szükség, 40 ezer forint / db áron tudjuk készíteni.


A kiszállási költség benne van az árakban?

Nem, minden kiszállásra egyedi ajánlatot adunk. Átlagosan 90 Ft / km a kiszállási díjunk, de az autópályával elérhető nagyvárosokba kedvezőbb, fix díjszabásunk van.


Vállalnak garanciát?

Természetesen. Minden új kulcsra 1 év garanciát vállalunk és az elvégzett munkáról számlát adnuk.


2010-es C/E osztályom van. A kulcsot el tudom fordítani a gyújtáskapcsolóban, de semmi nem történik, a műszerfalon sem világít semmi. Mi lehet a probléma?

A W204-es C-osztályoknál és a W212-es E-osztályoknál gyakori ez a hibajelenség. A hiba hátterében többnyire a kormányzár meghibásodása áll. Ha közel hajol a műszerfalhoz és bedugja a kulcsot a gyújtáskapcsolóba általában pár másodpercig hallhat is egy finom kattogó hangot, ami a kormányzár erőlködését jelzi. Sokszor a meghibásodott kormányzár nem is zár le, kivett kulcs mellett is forgatható marad a kormány. A javítást akár helyszíni kiszállással is el tudjuk végezni, napon belül, általában 1 óra alatt. A helyszínen választható a kormányzár felújítása (amennyiben korábbi javítás ezt nem lehetetleníti el), vagy helyettesítő elektronika beszerelése.


Pontosan hova kell vinnem az autót?

Az időpont-egyeztetés után tudjuk megmondani, hogy az adott időszakban pontosan melyik kocsiállás lesz szabad (több címen találhatóak). Az összes kocsiállás Budapest XVIII. kerületében van.


A kiszerelt elektronikák postai úton való elküldésével megoldható valahogy a szervizelés?

Kiszerelt elektronikát csak extrém ritka eseben fogadunk. Szinte kizárólag személyesen, kiszállással, az autónál orvosoljuk a meghibásodást, így autó tulajdonjogának igozolása is biztosított.


Egy bevásárlóközpontban jártam, ahol a lopásgátló kapu riasztott, amikor áthaladtam előtte. Amikor visszamentem az autóhoz, az autót tudtam nyitni/zárni a távirányítóval, de a kulcsot nem tudtam elforgatni a gyújtáskapcsolóban.

A kulcs induktív elven kap áramot a gyújtáskapcsolótól, ezért sajnos előfordulhat, hogy egy induktív elven működő egyéb eszköz (pl. egy áruházi lopásgátló kapuja) olyan áramot gerjeszt a kulcsban, amit az nem tud elviselni és tönkremegy. Ilyenkor szükséges új kulcsot készíteni az autóhoz.


Milyen kulcsot készítenek, hogyan néz ki az új kulcs?

A legújabb típusú, utángyártott, krómozott kulcsot tudjuk adni. Nagyon jó minőségű, strapabíró, szép kulcsok, a saját autóinkhoz is az általunk készített darabokat használjuk. A kulcsok "logo" fogadására alkalmasak, de "logot" nem tudunk biztosítani.

<- Vissza a főoldalra

  MERCIKULCS.HU - A FACEBOOKON IS
ACCOUNT DIRECT Üzletviteli Kft.
Telefon: +36-1-608-4-608
E-mail: info@mercikulcs.hu
Munkavégzés helyszíne: Budapest XVIII. kerület

© Copyright 2022 - ACCOUNT DIRECT Kft.

 

A Mercedes, Mercedes-Benz és a star megjelölések a Mercedes-Benz Group AG (korábban Daimler AG) védjegyoltalom alatt álló megjelölései. Az Account Direct Üzletiviteli Kft. független kereskedelmi tevékenységet végez, és a Mercedes-Benz Group AG-val (és/vagy leányvállalataival) nem áll gazdasági kapcsolatban, az Account Direct Üzletviteli Kft. által nyújtott áruk és/vagy szolgáltatások nem a Mercedes-Benz Group AG szolgáltatásai/árui.
  The designations Mercedes, Mercedes-Benz and star are registered trademarks of Mercedes-Benz Group AG (formerly Daimler AG). Account Direct Üzletvileti Kft. is not an affiliate of Mercedes-Benz Group AG, nor does it provide the services of Mercedes-Benz Group AG, but an independent trader and has no business or any connections to or with Mercedes-Benz Group AG.